Op 3 en 4 juli 2015 presenteerden de cursisten van TheaterSpeelPlaats Gennep samen met leerlingen van Studio49 de voorstelling:

Door de Goden Bedonderd

Het was de eerste keer dat Studio49 en TSPGennep samen een voorstelling maakten. De reacties zijn zeer positief!

Terecht, want de spelers en dansers trakteerden het publiek op een geweldige voorstelling. Dit jaar was gekozen voor een Griekse tragedie. Wederom een geheel nieuwe productie met tekst en muziek van TSPGennep.

In het oude Griekenland bepaalden de Goden wat er gebeurde. Iedere dag speelden ze met de mensen als waren het marionetten. Die spelletjes werden na verloop van enige tijd wel saai en voorspelbaar. Tijd om iets nieuws te bedenken: De Goden besloten de mens een vrije wil te geven om voor wat interactie te zorgen. Dat pakte echter niet uit zoals ze gedacht hadden. (Uiteindelijk was dat ook de bedoeling natuurlijk) Wat doe je dan als mens met de nieuw verkregen mogelijkheden? En wat gebeurt er eigenlijk met de kinderen en vrouwen wanneer alle mannen het dorp verlaten om te vechten in een oorlog tegen Perziƫ? Bovendien wil Zeus er nog al eens buitenechtelijke relaties op na houden, tot woede van zijn vrouw Hera.

Kortom: een grappige, maar ook ontroerende voorstelling!

TSP-ers en dansers: Jullie hebben het fantastisch gedaan!