Sinds enkele weken verzorgt de TheaterSpeelPlaats workshops op een middelbare school in de omgeving. 1 x per week mogen de leerlingen kiezen voor een sportieve of culturele activiteit. Passies en Dromen wordt het genoemd. Wat een fantastisch initiatief is dat! En wat een leuke en gekke ideeën hebben die leerlingen soms. Ook al twijfelen ze soms aan zichzelf, wij zien er veel creatieviteit en mogelijkheden! Keep up the good work ladies and gentlemen!

Het onderwijs in Nederland lijkt zich momenteel voornamelijk te richten op het ontwikkelen van rekenen en taal. Dat is heel erg jammer vinden wij omdat vooral creativiteit een belangrijke tool is in de constant veranderende wereld om ons heen. Creativiteit heeft overigens niks te maken met knutselen, maar met het zien en uitproberen van nieuwe ideeën. Deze vaardigheid kan in alle richtingen zijn nut bewijzen. De meeste onderwijzers herkennen deze problematiek wel, maar het blijft lastig hierin nieuwe wegen te gaan. “Passies en Dromen” is een geweldig initiatief om juist die delen van de ontwikkeling van kinderen aan te spreken. Of het nu gaat om sport, muziek of drama Het Elzendaal College Gennep heeft een geweldig platform ontwikkelt waarin ontwikkeling van het individuele kind centraal staat. Wij wensen iedere scholier in Nederland toe zulke kansen te krijgen.